joi, 24 iulie 2014

Prajitura / placinta cu mere



Ingrediente:

Aluat:
250 g faina
125 g zahar
1,5 lingurite praf de copt
1 ou
125 g unt / margarina

Umplutura:
3-4 mere
zahar
scortisoara macinata
Mod de preprare:
Untul, taiat cuburi si moale, se amesteca cu faina.

Se adauga zaharul si paful de copt. Oul batut se amesteca in compozitie si se amesteca / framanta pana cand totul este incorporat.

O forma, cu diametrul 22 cm, se imbraca cu hartie de copt. Aproximativ jumatate din compozitie se intinde foaie cat sa acopere peretii formei.

Merele curatate de coaja si taiate in bucati (cuburi sau felii) se pun in forma tapetata cu aluat. Peste mere se presara zahar si scortisoara macinata. Din restul de aluat se fac rulouri de grosimea degetului, ce se aseaza peste mere in forma de grilaj.

Forma se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 35-40 minute.

Prajitura se serveste calduta, cu inghetata sau frisca.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...