luni, 28 iulie 2014

Jurnal constructie casa (3)

Au trecut 11 zile de la ultima postare. Prea multe nu s-au intamplat in acest interval de timp, cel putin asa mi se pare mie....firma antreprenoare e in vacanta, la casa lucrand acum doar trei firme mai mici: firma ce a daramat casa veche (responsabila cu fundatia), firma de instalatii sanitare si firma de instalatii electrice.
Acum, in perioada de concedii/vacanta, se lucreaza, in pasi de melc, la fundatie. Planul e ca fundatia sa fie gata la inceputul lunii august... cand firma antreprenoare va turna placa de beton.
Ce s-a intamplat in aceste 11 zile?
De jur imprejurul casei au fost instalate tevile de drenaj.



Au fost trase tevile pentru pompa de caldura. Casa a fost proiectata cu o pompa de caldura pe sursa de aer. Dupa mai multe discutii am ajuns la concluzia ca este mai bine sa schimbam sursa de caldura. In spatele casei, in padurice, avem o bucata de munte.... hehe, greu de vazut, deoarece are inaltimea de doar 50 cm (peste nivelul marii). Din bucata asta de munte vrem sa extragem caldura, cu o pompa de caldura roca-apa (geotermala-apa). Investitia este mai costisitoare, dar avantajele se vor vedea in timp. Incalzirea casei se va face prin pardoseala, cu apa. 

 Aici e piatra/muntele de unde se va extrage caldura. Se va fora la o adincime de aprox. 160 m.

 Au fost trase tevile pentru apa si scurgere in bucatarie.

Sifonul din camera de spalat?

Tevile de apa si scurgere din camera tehnica. Instalatorul a venit mult mai tarziu dacat era planificat, ceea ce a rezultat in noi santuri si sapaturi.....plus o munca in plus pentru cel ce niveleaza terenul.
Apa si scurgere in camera de spalat, camera tehnica si baie.
Cam astea sunt ultimele noutati.
Have a nice day!
Lilly

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...