vineri, 18 iulie 2014

Midii inabusite in vin alb


Ingrediente (1-2 portii):

1 kg midii proaspete
100 ml vin alb
3 catei de usturoi
3-4 fire de ceapa verde (sau 1 ceapa alba de toamna)
3 linguri ulei (unt)
patrunjel (marar) tocat

Mod de preparare:
Midiile se spala bine, una cate una, cu peria in apa rece.

Scoicile deschise, ce nu se inchid cand lovim carapacea, sau cele cu carapacea sparta se arunca deoarece nu mai sunt vii. Important sa se foloseasca doar midii vii (inchise)!

Scoicile se curata si de mustati (resturi de alge prinse in carapace)

Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc 2 minute in ulei (unt), intr-o oala/cratita cu capac mai marisoara.

Se adauga vinul si se lasa sa dea in clocot.

Se adauga midiile, se amesteca cu o lingura, dupa care cratita se acopera cu capacul. Dupa 3 minute se amesteca din nou, ca midiile de deasupra sa fiarba si ele. Se mai inabusa inca 3 minute.

La sfarsit se adauga patrunjelul/mararul tocat. Midiile ce nu s-au deschis se arunca (deoarece nu au fost vii).
Serviti midiile in farfurii adanci, cu paine proaspata. Folositi carapacea unei midii in loc de furculita/lingura. Inmuiati painea in sosul ramas .... gustul e SENZATIONAL!

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...