1 kg midii proaspete
100 ml vin alb
3 catei de usturoi
3-4 fire de ceapa verde (sau 1 ceapa alba de toamna)
3 linguri ulei (unt)
patrunjel (marar) tocat
Mod de preparare:
Midiile se spala bine, una cate una, cu peria in apa rece.
Scoicile deschise, ce nu se inchid cand lovim carapacea, sau cele cu carapacea sparta se arunca deoarece nu mai sunt vii. Important sa se foloseasca doar midii vii (inchise)!
Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc 2 minute in ulei (unt), intr-o oala/cratita cu capac mai marisoara.
Se adauga midiile, se amesteca cu o lingura, dupa care cratita se acopera cu capacul. Dupa 3 minute se amesteca din nou, ca midiile de deasupra sa fiarba si ele. Se mai inabusa inca 3 minute.
Serviti midiile in farfurii adanci, cu paine proaspata. Folositi carapacea unei midii in loc de furculita/lingura. Inmuiati painea in sosul ramas .... gustul e SENZATIONAL!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu