Ingrediente:
4 dl faina de secara, integrala (sa nu fie fina, ci cu tarate)
4 dl fulgi de ovaz
2 dl seminte de floarea soarelui (decojite)
1 dl seminte de susan
1 dl seminte de in
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
7 dl apa rece
Explicatie: 1 dl = 100 ml . Pentru masurat se foloseste o cana gradata. Cana umpluta pana la 400 ml este echivalenta cu 4 dl.
Toate ingredientele se amesteca si se lasa sa se ingroase timp de 15 minute.
Cuptorul se incalzeste pana la 160 grade Celsius (aer cald = cuptor cu ventilatie)
fulgi de ovaz
faina integrala de secara ( cu tarate)
Formele de aragaz (2) se imbraca cu hartie de copt.
Aluatul, care-i ca un terci ingrosat, se imparte egal in tavi si se intinde cu spatula / lingura pe toata suprafata tavii. Cu ajutorul spatulei se imparte aluatul in dreptunghiuri.
Coacerea se face in felul urmator:
50 minute cu usa inchisa,
15 minute cu usa cuptorului intredeschisa
si la sfarsit inca 15 minute cu usa cuptorului inchisa.
Rezulta o paine subtire, dreptunghiulara, crocanta, tocmai buna pentru a avea pe ea cascaval, sunca si felii de rosii.
Painea se pastreaza in cutii bine inchise.
E o paine sanatoasa, dupa parerea mea mult mai buna decat painea crocanta Wasa, cu un continut mare de fibre alimentare.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu