duminică, 10 aprilie 2011

Stiluri de amenajari interioare

Ce stil de amenajare interioara folosim cand ne achizitionam o locuinta sau ne propunem sa redecoram casa? Ne dorim un stil modern, retro sau o combinatie de doua-trei stiluri?
Cinci stiluri decorative au predominat ultimii zece ani: stilul eclectic, retro, shabby chic, industrial si scandinav.

Stilul eclectic:
- este in general un stil maximal ce combina doua-trei stiluri.Stilul retro este stilul anilor '50, '60 si '70. Materialele folosite sunt plasticul, fibra de sticla si furnirul. Tapetul cu forme geometrice, dungi, carouri, in culori maron-ciocolatii sau foarte stralucitoare predomina.Stilul industrial urban este un stil modern in care predomina materialele metalice, otel, fier, zinc. Peretii sunt de culoare gri, din beton sau caramida nefinisata asemanator celor din fabrici.Stilul shabby shic este un stil nostalgic cu mobilele vechi/antice, uzate, de culoare alba sau culori pastel. Peretii sunt vopsiti in culori deschise, materialele textile sunt din bumbac sau dantela. Fotografiile si bibelourile cu ingerasi sau madonna predomina.  


Stilul scandinav este un stil neutru in care predomina culorile deschise. Mobila este simpla si nepretentioasa,confectionata din lemn de brad sau pin. Interiorul este bine luminat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...